prvni

V mnoha ohledech výjimečný návrh, jehož východiskem nám byl protiklad dvou prostorů s odlišnou atmosférou – velké otevřené obytné části kontrastující se zadním intimním atriem. Po rychlém přijetí našeho prvního návrhu následovala dlouhá práce na všech možných detailech, v průběhu které nás stavebník opakovaně dokázal strhávat svou otevřeností a nadšením. Bydlení v tomto domě více než kdy jindy nekončí rozhraním mezi interiérem a zahradou. Stejně tak i tam, kde jsme s naší prací skončili my, nastoupil zahradní architekt. Bagry a míchačky už před nějakou dobou utichly, ale ve stavbě domu dále pokračuje slunce a času.

 

Rodinný dům v Bludovicích-Záguří u Havířova jsme navrhovali s Kamilem Mrvou v roce 2009. Dům je dokončen, realizuje se zahrada. Více informací na webu studia Kamil Mrva Architects. Autorem fotografií je Studio Toast.

martinrosa@martinrosa.cz, +420 737 196 075